onsdag 13 januari 2016

Dags igen?

Försökt formulera ett inlägg utan att det ska låta alldeles för konstigt...men det är svårt då jag är så tudelad i mina känslor.


Imorgon ska vi till IVFkliniken igen och samtala om framtiden..denna ovissa framtid.
Jag känner mig ändå väldigt lugn, som jag skrivit om tidigare. Jag är lugn inför att vi kommer bli föräldrar en dag, på något sätt! Det lugnet finns kvar i mig och det lugnet kommer nog alltid finnas där. Jag har känt mig väldigt lugn inför detta samtal också men igår började nerverna krypa sig på. Mötet är så avgörande. Kommer vi få försöka igen? Inte?
Jag och D har pratat igenom vad vi vill göra och gjort en plan för hur vi ska hantera ett negativt svar. Om läkarna säger stopp, ja, då har vi en plan. Säger läkarna att vi kör, ja men då kör vi. SÅ, egentligen behöver jag inte vara nervös. Men, jag är nervös för det oväntade. Ofta när vi varit där så har vi fått ett besked som vi inte kunnat föreställa oss. Vid äggplocket, där läkaren hade sagt att det var minimala risker att det inte skulle finnas ägg - då fanns inga ägg. Vid första försöket fick vi avbryta av anledningar ingen hade kunnat se. Så, det som gör mig nervös inför imorgon: vilket besked kommer som jag inte är beredd på? Samtidigt kan jag ju inte gå och tänka så, då blir jag ju galen.


Jag har alltså ett "grundlugn" inom mig, men känner mig nervös ändå inför mötet imorgon. Men, några timmar till så får vi ju svaren vi väntat på och då vet vi vad vi har att hantera och processa också. Blir bra detta! Eller hur?! Håller fast vid lugnet jag känner. Det kommer bli bra!

4 kommentarer:

 1. Vi har också startmötet imorgon. Är också nervös..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh lycka till! Hoppas att mötet gick bra!

   Radera
 2. Mötet gick bra, kom ut med preventivpiller och start med mediciner andra veckan i februari :) skönt att låta medicinerna göra sitt Och inte behövs hoppas på att kroppen kör bra timing ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad spännande! Ja det finns vissa fördelar med alla mediciner :)

   Radera