Leilas Filmjölkslimpa
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrö
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Havregryn att strö över innan gräddning
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrö
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Havregryn att strö över innan gräddning
Sätt ugnen på 200 grader.Blanda filmjölk och sirap i en bunke.Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
Detta är ett ljuvligt bröd! Jag gjorde om lite med det jag hade hemma så i mitt bröd som syns på bilden är det :
4,5 dl filmjölk
1 dl brödsirap
1,5 dl hasselnötter
3 dl vetemjöl
2.5 dl rågsikt
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk brödkryddor
4,5 dl filmjölk
1 dl brödsirap
1,5 dl hasselnötter
3 dl vetemjöl
2.5 dl rågsikt
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk brödkryddor
Det vart så underbart gott! Lite smör och ost på...mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar