Granola
5 dl havregryn
1.5 dl hasselnötter
1.5 dl kokos
1.5 msk kardemumma
1 dl olja
3 msk honung
1.5 dl hasselnötter
1.5 dl kokos
1.5 msk kardemumma
1 dl olja
3 msk honung
Gorvhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser.
Rör ihop olja och honung.
Blanda det torra med oljan/honungen.
Häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in i ugnen på 175° i ca 20 minuter, rör igenom granolan efter ungefär halva tiden.
Ta ut plåten, låt svalna helt. Tillsätt torkad frukt om du vill. Fövara i burk.
Rör ihop olja och honung.
Blanda det torra med oljan/honungen.
Häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in i ugnen på 175° i ca 20 minuter, rör igenom granolan efter ungefär halva tiden.
Ta ut plåten, låt svalna helt. Tillsätt torkad frukt om du vill. Fövara i burk.
Jättegott i fil/kvarg/yogurth med lite bär till!
Kardemumman kan bytas ut mot kanel om man vill och mängden honung tar man lite efter smak. Jag tog matolja men raps funkar också! Sen kan man ju ha i i princip vad som helst av sånt man gillar :)
Verkar gott!
SvaraRaderaVi åt din potatis och purjolökssoppa idag till kvällsmat, den var supergod ;)
Hoppas du mår bra!
Kram