Fantastisk fisksoppa.
1 pkt torsk
1 stor gul lök
2 msk vetemjöl
ca 1 liter vatten
1 grönsaksbuljong
2 fiskbuljong
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk tomatpure
2 stora morötter
1/2 purjo
salt, timjan, peppar
och lite cayennepeppar för hetta.
1 stor gul lök
2 msk vetemjöl
ca 1 liter vatten
1 grönsaksbuljong
2 fiskbuljong
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk tomatpure
2 stora morötter
1/2 purjo
salt, timjan, peppar
och lite cayennepeppar för hetta.
Gör så här: Finhacka löken och purjon. Fräs dem glansiga i lite smör.
Pudra över vetemjölet och fräs lite innan du häller i vattnet. Grovriv morötterna och lägg ner dem i soppan. Smula ner buljongen , i med creme fraiche och tomatpure och låt allt puttra på svagvärme 10- 15 minuter. Tärna ner torsken i 1*1 cm tjocka rutor och lägg ner.
Koka i 5- 10 minuter tills fisken är klar. Smaka av med kryddor och klar att serveras.
Receptet på soppan kommer härifrån; http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2013/10/06/jannes-goda-fisksoppa/
Såå god soppa! Kvällen innan hade jag bakat ett supergott bröd som man bakar i gjutgärnsgryta, det skivade jag, på med lite olivolja, strök en vitlöksklyfta över och in i ugnen några minuter. Så enkelt och såå gott vitlöksbröd. Det är något visst med att äta egenbakat bröd tycker jag, jag älskar det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar