måndag 9 februari 2015

Chokladbollar utan socker.

Vill dela med mig av detta fantastiska recept! Jag älskar choklad och chokladbollar är ju fantastiskt gott :) Fick ett recept från en kompis på sockerfria chokladbollar, gjorda på daddlar, och de är såååå goda! Smakar precis som vanliga chockladbollar men utan dåligt samvete :) Jag unnar mig socker på helgen men under veckorna har jag nolltolerans och då är en sån här till kaffet perfekt :)
ca 10 bollar

100 g dadlar utan kärna

2 msk kokosfett (även kallad kokosolja)

1-2 msk kakao

½ dl havregryn

2 msk kallt kaffe alt. vatten

1 dl kokosflingor att rulla bollarna i
Kör alla ingredienser i en matberedare till en slät massa. Rulla bollarna i kokos. Förvara i kylskåp.
Mums!

2 kommentarer:

  1. Det man kan tänka på, är att kolhydrater i princip är att jämställa med socker. Dadlar innehåller 62% kolhydrater (fruktsocker), havregryn 50% kolhydrater och cocos 83% kolhydrater. Att de "sockerfria" chokladbollarna smakar bra, beror alltså på att de ändå är söta.

    /Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för infon! :) det viktigaste för mig är dock att de är utan raffinerat socker och det är dom! :)

      Radera