måndag 25 april 2016

Hemma.

Nu är vi hemma igen efter en underbar semester till det förlovade landet. Så underbart att vara på semester och bara få njuta av livets goda ett tag.


Några timmar ovanför molnen och sen är man i ett helt annat land..mäktigt!


Vi kom fram till ett regnigt Israel men efter några skurar så blev det fint igen. Tydligen slutade regnperioden precis när vi kom så från nu och fram till oktober så har de inget regn. Men, tack vare att vi kom precis efter regnperioden så var det ju grönt överallt. Och blommor! Det var så oerhört vackert! Israel som annars är torrt och ökenklimat i, var nu frodigt och grönt. Bästa tiden kallade dem det, och även om jag aldrig varit där innan så kan jag nog hålla med. Oerhört vackert med alla blommor och all grönska i kontrast till ökenlandskapen och de vita stenhusen.
En dag åkte vi till öknen och Döda havet för ett dopp i det salta, salta vattnet.
Härlig upplevelse. Och vilken natur! Helt otroligt 
 Ja att bada i Döda havet var en härlig upplevelse! Flyta runt och skrubba kroppen med leran som gjorde en såå mjuk. Åkte upp till Masadaklippan och var i öknen några timmar. Inte varje dag man äter glass i öknen och tittar på Bergsgetter osv.


Fint väder nästan varje dag.
Första dagen var det rätt kallt, men sen 25-40 grader och sol.

Varmt som bara den men det älskar ju jag så jag njöt! Vi gick och gick. Sista dagarna hade jag så ont i benen, men det var bara att knata på. Man upplever städer så bra när man går, gillar det! Åkte taxi när det var mörkt, billigt med taxi i Jerusalem, men annars gick vi överallt. Fanns ju hur mycket som helst att se och uppleva där borta.


En dag gick vi till Yad Vashem, förintelsemuseumet i Jerusalem. Där var det mäktigt och starkt att gå, tårarna rann och hjärtat gjorde ont där inne..så fruktansvärt det som pågick. Och det blev extra påtagligt när man är där och så gick en hel hög med militärer där inne och lärde sig om historien. Det kom så nära på nåt vis. Rekommenderar verkligen ett besök där om ni någon gång åker till Jerusalem.
Vi bodde på Oljeberget med utsikt över hela stan, på kvällarna var det så ofantligt vackert. Åk till Jerusalem om du får möjlighet! Rekommenderar dock att boka några nätter på nåt ställe närmare stränderna, typ Tel Aviv, för det saknar man i Jerusalem, att bada i havet eller ligga på stranden. Men Tel Aviv ligger bara en timma därifrån så det är enkelt att ta sig mellan om man vill. Israel är vackert! Väl värt ett besök!
Kidrondalen i Jerusalem med de gamla murarna uppe till höger. Mäktig stad på många sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar