torsdag 19 november 2015

Recept


Fröknäcke


2 dl majsmjöl (finns bland frönen eller vid den glutenfria hyllan i affären)
3/4 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl olja (förslagsvis raps, eller en olja efter smak)
2,5 dl kokande vatten
flingsalt



Sätt ugnen på 150 grader varmluft, eller 175 grader i vanlig ugn.
Blanda alla torra ingredienser
Häll över det kokandet vattnet och oljan och rör till en jämn smet
Klä en plåt med bakplåtspapper och höll över smeten.
Klä en plastpåse över handen och tryck ut massan så tunt du kan ( täcker nästan en hel plåt)
Strö över flingsaltet

Skär bitar i valfri storlek ( Du kan också bryta bitar när knäckebrödet är färdigt)
Grädda i ugnen i 1 timme. Ta ut och låt svalna.



Fantastiskt gott med lite god blåmögelost och fikonmarmelad på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar