måndag 12 september 2016

Krämpor, mage och ekonomi.

Huvudvärk som inte är utav denna värd. Ringt barnmorskan och väntar på återkoppling från henne nu (telefontider bara). Med huvudvärk och trötthet misstänker jag järnbrist, men, vill ändå kolla med henne, och om det är järnet, vad ska jag ta för nåt?


Försökt lägga mig tidigare på kvällarna, vilar, rör på mig mer och försöker tänka på att äta rätt men ingenting hjälper... Benen är såå trötta också, känns som att jag har konstant träningsvärk i rumpa och ben.


Ja ni, graviditet är mysigt på väldigt många sätt men det är krämpor också! Men, jag smeker min mage flera gånger om dagen och bara myser. Jag tar mer än gärna alla krämpor som kommer med denna graviditet, jag ska bara försöka klara av att jobba också.


Igår kväll satte jag och D oss framför Föräldrakollen på Försäkringskassan för att försöka räkna ut vad vi har för ekonomi att vänta oss när vi får barn. Känns bra att få koll innan och att räkna på vad vi faktiskt har att röra oss med. Det kommer ju kännas, helt klart, men vi kommer klara oss utan problem vilket känns väldigt skönt och betryggande. Planen är att jag är hemma ett år och sen tar D över och är hemma ett halvår till innan dagis osv.. Helt galet att tänka på sånt här!

3 kommentarer:

 1. Varför delar ni inte lika? Och om någon skall ha fler föräldradagar - varför är det inte mannen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Vi kommer att ta ut ungefär lika många dagar. Jag tar ut färre när jag är ledig och mannen tar ut fler. Vi löser det såhär för att få ihop vår ekonomi. Första året vill jag vara hemma, inte svårare än så..mannen jobbar gärna men kommer vara ledig under perioder den tiden också. Det är ju det här som är så skönt, att vi får välja lite hur vi vill ta ut vår ledighet och välja att göra så det funkar bäst för just vår familj. Precis som du kan välja vad som funkar bäst för din.

   Radera